Saturday, June 23, 2007

YAŞASIN YAZZZZ GELDİ


Yaz tatili başladı, şimdi neşeli çocuklar. Herkes şimdi dışarıya, oyun başına.
Dinlenelim, eğlenelim hep birlikte, tatilde. Büyük, küçük herkes tatil yollarında, gezide. Şehirler boşaldıııı, sahiller ve denizler doldu. Havuzda, sahilde, şehirde, tatil köyünde, yurtta yurtdışında herkes tatilde. Şimdi sıra sizde. Bu zamanı iyi değerlendiren kazanır. bu yüzden evde kalmayın, dışarı çıkmak için bir neden bulun. Şimdi spor ve gezi zamanı durmayın, duranı tokatlayıp - ayıltın!

Belki bugün belki yarın belki de gelecek hafta tatil yapın, durmayın, durduranı karakola şikayet edin. Ama sakın çok geç kalmayın ki bu fırsatı kaçırmayın. Çünkü bu olanak gittikçe uzaklaşır veeeeeee siz de onu yakalayamazsınız. Bundan dolayı da durduran olup çıkarsınız. Dikkat edin durduranlara, dikkat edin tembellere, eğer dikkat etmezseniz, bu fırsatı kaçırırsınız!

Bugün size bir sorum var.


1.Balinaların kalbi saatte 600 000 kere atar.
2.Farenin kalbi saniyede 600, 700 kere atar.
3.Kedi sevmek tansiyonu düşürür.
4.Tuzlu ayran tansiyonu düşürür.

Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri kesinlikle doğrudur?

a)4 ve 2 b)3, 4 ve 2 c)3 ve 2 d)1, 2 ve 4

Cevabı comment (yorum) yoluyla gönderirseniz sevinirim.

Thursday, June 14, 2007

KAZAK SİRKİ EĞLENCELİYDİ

Yaz’ı çok özledik, onca gün boyunca. Ama artık yaz geldi. Dinlenme, eğlenme ve spor için üç ayımız var. Yarın karnelerimizi alacağız. Bakalım yeterince iyi miyim? Ben 6. sınıf öğrencisi olduğum için bu yıl kalma riskim de var. Ama ben notlarımı bildiğim için kalmayacağımı da biliyorum.

Geçelim konumuza, bu günlerde buralara sirk geldi. Ama bu ünlü Kazakistan Devlet Sirki! Ben de annem ile bu sirke gittik. Çok eğlenceliydi. Bu sirki biliyor musunuz bilemem ama, çok güzel bir sirk. Çok iyi numaraları var. Cambazlar, palyaçolar ve hayvanlar!

Hayvanlar olmadan bir sirk olur mu? Özellikle bu hayvanlar at ve yılan gibi hayvanlar olmayınca?! Evet bu hayvanlardan ve daha fazlası da vardı. Dalmaçyalı bile vardı. Ben bu sirkte çok eğlendim.

Hem de ata bindim. Sizin taraflara gelirse gidin. Çok güzel bir sirk.
Benim size önerim yakınınızda böyle bir etkinlik olursa gidin. Yaz’ı da böyle geçirin. Bu yüzden “Dinlenme, eğlenme ve spor için üç ayımız var” sözünü “Dinlenme, eğlenme, spor ve etkinliklere gitmek için üç ayımız var” diye değiştirmemiz lazım.

Herkese iyi tatiller!

Sunday, June 10, 2007

HAVALAR NE GÜZEL

Havalar ısındı. Bu havalardan yararlanmanızı öneririm. Temiz hava alın, kendinizi eve kapatmayın (Kapanırken hastalanmayın), Yüzün, gezin, açık havada dinlenin, aklınıza gelen her şeyi yapın. Zaten yüzme mevsimi de kendisini gösteriyor. Şimdi en yakınınızdaki yeşilliğe gidip havayı koklayın (Yakında trafik veya baca olmaması şartıyla). Ne kadar iyi hissedeceksiniz. Herkes iyi günler geçirsin. Öğrenciler ve öğretmenler okullarındaki son haftalarını, yüzücüler, açık havuzlarda yılın ilk kulaçlarını atarak iyi geçirsin. Şimdiden tatile gidenler mutlu ve huzurlu olsun, herkes çevresini korusun (Küresel ısınma).

Seçim yaklaşırken herkese iyi şanslar. Yaza iyi girişler.

Fazla dondurma yemeyelim ki midemiz bozulmasın.

Bu sıralar sınav ve not telaşı bende de vardı (Gerçi bu herkesin telaşı). İlköğretim ve ortaokulların karneleri 19 Haziran yerine 15 Haziran’da veriliyormuş.

Benim soracağım bir şey var. 15 Haziran’ın olduğu hafta bize başka notlar (Sözlü veya defter kontrolü) verilecekti. Ama karne günü 15 Haziran’a alındığı için başka bir not verirler mi? Çünkü 1. dönem son hafta not verilemiyordu. Ama bu dönem yine aynı şey olur mu bilmiyorum. Cevabı “Comment (Yorum)” yoluyla verir misiniz?

Umarım tatiliniz iyi başlamıştır ve iyi geçer.