Sunday, March 02, 2008

Pembe Domates





Herkese merhaba (tekrar)! Benim için uzun bir okul dönemi geçiyor. Umarım herkes iyi zaman geçiriyordur. Ben de iyi zaman geçiriyorum.

Konumuz, pembe domates. Bilmem bilir misiniz? Ama ben anlatayım:

Pembe domates soyu tükenen bir domates türüdür. Soyunu devam ettirmek için Pembe Domates Ağı diye bir dernek yada siz ne derseniz ondan kuruldu. Bu dernek hem organik tarımı destekliyor hem pembe domatesin (sadece pembe de deniyor) hem de bu konuları konuşuyor. Şimdiden uyarıyım bu ağa katılıcaksanız bu tür işlerle ilgileneceksiniz. Öyle bakıp geçmek yok.

Biz annemle her sene pembe domates yetiştiriyoruz. (Ben yardım ediyorum.)

İşte katıldığımız son pembe domates toplantısından resimler.



(Resimler için PDA'nın annesi A.Tansuğ'a teşekkür ederim.)
En üstteki resimde evde geçen sene Eylül'de yetişen pembeler.

Evet, konu bitti. Uzun bir dönem yazmadığımın farkındayım. Bir dönem daha yazmayabilirim. Hafta sonu kursum var. Umarım herkes iyi bir dönem geçirir.

7 comments:

Meltem said...

Deniz'cim ne güzel büyütmüşsünüz pembeleri:) Ben geçen yıl 1 tane bile mahsul alamadım:( Bu yıl hiç içimden gelmiyor yine öldürürüm diye korkuyorum. Elimde bir arkadaşımın büyüttüğü pembelerden aldığım tohumlar var bakalım bu yıl ne olacak. Siz tohumları ektiniz mi bu yıl? Demek kursa gidiyorsun sana başarılar dilerim.

Deniz Kamcez said...

Öncelikle başarılar dileğiniz için teşekkürler. Biz de birazını ektik. Geçen yıl az ürün almıştık. Siz umarım bu yıl ürün alırsınız. Yine bloga beklerim.

Nihat Akkaraca said...

Ben bu yazım usllubunu bi yerlerden hatirlıyorum ama, kimdi bu?..

asliberry said...

Deniz, okul dönemi ne kadar yoğun değil mi? Ama olsun, sen sadece 10 dakikanı ver ve günlüğünü tutmaya devam et. Mesela bir gün sadece çok yoruldum yazabilirsin. Ertesi gün matematik sınavım harika geçti. Bu kadar kısa bile olsa günlük tutmak iyi bir şey. Kızdıklarını, sevindiklerini kaydet mutlaka. Ben de Yaman'la pembe domates mi yetiştirsem ne dersin?

Deniz Kamcez said...

Nihat amca;
Bu benim uslubum işte!:)

Deniz Kamcez said...

Onu yapmak aklıma gelmedi de değil.
Ama kötü ve saçma olur diye öyle yazmıyorum. Belki denerim.

Domates konusunda:
Bence de yetiştirin(Hem destek hem de yararlı olsun diye).

Nihat Akkaraca said...

Sen nerelerde kaldın Denizzzz!!!!
O güzel üslubunu özledik...